Blog

Waarom deze blog?

Het kriebelt om wat me aan het hart ligt te delen met de wereld en mensen te inspireren.

Veel leesplezier!

Wil je graag mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Zo weet je wanneer er een nieuwe blog verschijnt. Schrijf je hieronder in. 

Afgelopen vrijdag gebeurde het: als een donderslag bij heldere hemel werd ik overvallen door een tsunami van eenzaamheid waardoor plotseling alles zwart werd. Het voelde alsof ik plots verzwolgen werd door dikke koude modder terwijl een gezichtloos monster zich vastklampte aan mijn borst en me naar beneden trok. Afgesneden van het leven. Heavy...

Hoogsensitiviteit of HSP (Highly Sensitive Person) betekent simpelweg dat je zintuigen meer dan gemiddeld gevoelig zijn. Het is dus geen stoornis maar een natuurlijke eigenschap die bij ongeveer een vijfde van de bevolking voorkomt en die heel gevarieerd is.

Steeds meer mensen verzuchten dat ze teveel in hun hoofd leven. Zelf heb ik daar ook mee geworsteld en nog steeds, als ik niet oplet. Dit is onder andere een bijwerking van de focus op kennis in deze digitale samenleving.

Ik ging enkele weken geleden bij de huisarts met buikpijn. Helaas ben ik geboren met buikklachten, dus ik ben wel wat gewend, maar de laatste tijd was daar toch een extra pijntje bovenop gekomen die me wat ongerust maakte.