Getuigenissen

Getuigenissen bosbaden

Ik wou je toch even meegeven dat het privé bosbad een groot succes was. Ik vulde de vragenlijst in die polst naar je emotionele toestand uit het boek van Dr. Qi Ling. Hij raadt dit aan voor en na een bosbad te doen om de effecten ervan te achterhalen. Wow, mijn percentages veranderden tot zelfs 70 percent verschil inzake emoties. Dus mij moet je echt de zin er niet van aantonen! Dankbaar dankbaar!
Veerle

Ik ben vandaag thuis gekomen met een groot gevoel van dankbaarheid, rustig en doodmoe ook. Niet zozeer dat de activiteit op zich zo vermoeiend was, maar het heeft me wel de moeheid in mijn lichaam laten voelen.
Het eerste wat mijn vrouw tegen me zei toen ik thuiskwam was dat ik iets heel moois uitstraalde, en daar heb jij een belangrijke bijdrage aan geleverd door te zijn wie je bent en te doen wat je doet.
Ik vond het ook gewoon heel fijn jou te ontmoeten :-) en vind dat jij iets zachts maar tegelijk toch krachtig uitstraalt. Een zeldzame combinatie in deze wereld.
Koen, 52 jaar

Il y a le lieu. Déjà chargé d'énergies, de molécule et d'air qui ouvrent l'esprit, éveille les poumons et les sens.Il y a le regard clair et accueillant de Benten. Puis, la voix qui, accueille, apaise.Nous nous enfonçons dans l'âme profonde de la forêt ancienne, et nous dirigeons vers la nôtre.Invités à écouter le battement vert des arbres, leur respiration purifiée à l'unisson de celle qui nous définit.
Benten nous relie à la nature préservée, à nous-même, au groupe, dans une mise sur pause du temps.Des exercices d'attitude à l'accueil, à la réceptivité consciente, au sens intime du toucher, et nous voici de retour à l'essentiel.Au vivant, dans sa plus belle expression. Un ressourcement n'est effectif que quand il se prolonge dans l'après.Ce fut le cas !
Merci, Benten !
Thierry

Bosbaden was een nieuwe ervaring voor mij.. Het opende letterlijk al mijn zintuigen en bracht me op een plek ver weg van het werk!
Els, 56 jaar

Ik vond het heerlijk om na een werkdag, samen met Benten het bos te kunnen induiken. De rust en de energie van het bos deden me deugd. Verstillend en vertragend kon ik weer landen bij mezelf.
De eenvoud van de oefeningen en de warme, zachte begeleiding van Benten, verdiepten.
Dankjewel voor dit rust-brengende bosbad.
Mieke, 44 jaar

Ik volgde de 'Heel Je Natuur dag' bij Benten in de eerste plaats als Bosdroom verbindingspersoon om deelnemers te helpen op de locatie geraken.
Zelf bosbadgids zijnde was het voor mij echter heel leuk om dit bosbaden dankzij Benten eens op een andere manier te ervaren. Het deed me eraan denken dat we dit meer zouden moeten doen... bijleren van collega's en af en toe ook eens zelf volledig terug meegaan in de ervaring en de verwondering van een nieuw bos ontdekken zonder er zelf de weg in te zoeken.
De symbolische dag met volle maan in Schorpioen werd heel mooi mee in de uitnodigingen verweven. De namiddag in Benten's Wilde Tuin was een prachtige aanvulling hierop. Verborgen hoekjes, mooi uitzicht en zitplekjes om te herbronnen. Een dag die ongetwijfeld nog even zal nazinderen en hielp helderheid brengen over welke stappen ik de komende weken ga zetten. Een aanrader!
Steffie, 35 jaar

Un rendez vous au bord du bois, y entrer à pas feutrés, à l'écoute de la nature sauvage, surprenante par le fait de la redécouvrir dans la lenteur, dans la contemplation : une véritable jubilation. Solliciter mes cinq sens m'a procuré beaucoup de bonnes sensations. J'ai ressenti beaucoup d'apaisement, de tranquillité jusqu'au lendemain, voir surlendemain. J'ai beaucoup apprécié aller plus loin dans la démarche de connexion avec la nature, son rythme, son infiniment petit, ses mystères, ses messages. Elle a beaucoup à nous dire; Merci Benten de ce moment partagé. Nina, 52 ans

Mijn eerste bosbad was meteen een indrukwekkende ervaring. Ik heb veel balletjes in de lucht te houden, het bosbad was in het verlengde daarvan ook ingepland met een start- en einduur.
Ondanks de timing was ik tijdens de dag die volgende op het bosbad extreem moe. Ik merkte dat het bosbad iets onder de aandacht had gebracht waar ik (te) weinig bij stilsta: behoefte aan rust, behoefte aan connecteren met mezelf en de natuur.
Volgende vergelijking lijkt me op zijn plaats: nog nooit was iemand te druk bezig met autorijden dat hij geen tijd had om te tanken. Het bosbad had voor mij het vermogen om te herkalibreren, mij meer energiek te maken. Een ervaring die ik in de toekomst opnieuw zal opzoeken. Bedankt voor deze bijzondere ervaring.
Thomas, 36 jaar

Shinrin Yoku, bosbaden,... Benten neemt je op een ongedwongen, bijna onzichtbare manier, stapsgewijs, mee het bos in. Op een manier dat je jezelf en de natuurlijke omgeving véél directer én helderder waarneemt én ervaart.
Zij brengt je op een bijna onmerkbare manier van de ene naar de andere ervaring en voor je het weet heeft zo'n namiddag je diep vanbinnen geraakt door bewuster te zijn van de wereld in jezelf en die die jou omgeeft.
Jan, 52 jaar

Ontroering en rust - op zondag 27 november nam ik deel aan de natuurwandeling "Natuurbelevenis voor vreemde vogels" in het Hotondbos in Kluisbergen. Goed gekleed tegen de regen ontmoetten we Benten op de afgesproken parking. Het was onmiddellijk een aangenaam contact en door de inleiding van Benten trokken we benieuwd het bos in.
Er werd gevraagd de wandeling in stilte af te leggen en we werden regelmatig uitgenodigd om kleine opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten deden onze zintuigen op scherp staan. Ik keek met nieuwe ogen naar alle kleuren groen die om me heen waren, ik leerde dat je dichtbij en veraf kunt luisteren en dat dit een totaal andere ervaring is, ik voelde allerlei texturen - iets wat ik eigenlijk nooit doe tijdens een wandeling.Ik voelde me verbonden met de natuur, wat ontroering en rust bij me teweegbracht.
Het was een totaal nieuwe ervaring van natuurbeleving die ik iedereen kan aanbevelen. Het doet je stilstaan bij je omgeving en bij jezelf op een heel natuurlijke en rustige manier. Benten, heel erg bedankt voor de professionele begeleiding en deze mooie ervaring. Dat smaakt naar meer.
Helena, 49 jaar

In november ging ik onder begeleiding van Benten het bos in, een onderdompeling in een bosbad, als het ware.
De natuurbelevingstocht duurde een tweetal uur, en bracht tot mijn verrassing allerlei nieuwe sensaties naar boven.
Ik ben sowieso al veel in de natuur, en heb door Benten nieuwe manieren om de natuur te ervaren ontdekt. Bij momenten was het een diepgaande en emotionele beleving. Ik had nooit gedacht dat ik me ineens zo verbonden met een boom zou kunnen voelen, en dat ik op zo'n nieuwe manieren naar natuur zou kunnen kijken. Het overviel me een beetje, en ik was werkelijk positief verrast. Dit was iets wat ik nog lang ga meedragen, een moment van stille schoonheid. Bedankt Benten, je begeleiding was super!
Hendrik, 50 jaar

Met een passionele bevlogenheid brengt Benten me altijd terug naar de oorsprong van ons mens-zijn: de connectie met de natuur. Haar nieuwsgierigheid en openheid naar de wereld rondom haar werkt aanstekelijk waardoor ik me altijd enorm geconnecteerd en geinspireerd voel. Bosbaden met haar brengen rust in mijn chaos, vervangen mijn lawaai met stilte en creëren mentale ruimte voor de schoonheid van en de connectie met de natuur die ik zo broodnodig heb.
Anneleen, 34 jaar

Naast de diepe ontspanning die het bos me bracht, gaf de begeleiding door Benten en het bos me inzichten en reflecties over mezelf en mijn dagelijks leven.
Het bracht me dieper in tune met mijn noden en mijn lichaam. Benten en het bos gaven me tools om in mijn dagelijks leven aan de slag te gaan. Meer van dat graag! Een unieke ervaring voor de hedendaagse mens die wil vertragen, diep ontspannen, zijn voeling met de natuur hervinden en het bos en Benten als coach te verwelkomen!
Marijke, 64 jaar

Het bosbad bij Benten was een zalige ervaring. Voor mij voelde het aan alsof ik naar een wellness beleving ging. Helemaal tot rust komen in de natuur en bij jezelf, gestimuleerd door de leuke opdrachten en oefeningen. Een aanrader voor iedereen, van jong tot oud. Dit zou iedereen op regelmatige basis moeten doen. Kortom, een warme aanbeveling!
Bart, 41 jaar

Getuigenissen coaching

"Als je eens iets voor jezelf wilt doen en je staat open voor een nieuwe ervaring in de natuur kan ik het 100 procent aanbevelen. Het kan je helpen om inzicht te geven in bepaalde vraagstukken waar je mee worstelt.
Ik zat vast met het nemen van een belangrijke beslissing in mijn leven toen mij werd aangeraden om een sessie te doen bij Benten. Het was helemaal nieuw voor mij, maar een unieke ervaring. Het heeft mij geholpen om tot mijzelf te komen en om te achterhalen wat ik belangrijk vind in het leven.
Daarnaast heb ik een aantal tools meegekregen die mij in de toekomst kunnen helpen om rust te vinden tijdens stressmomenten." Kim, 36 jaar

"Toen ik in 2020 ben gecrasht (een burn-out) ben ik een 4 tal keren naar een reguliere coach geweest via mijn huisarts. Ik kon daar wel mijn ei kwijt maar ik kreeg geen oefeningen mee.
Toen ik bij Benten terecht kwam voor een burn-out traject had ik toch nog een en ander niet afgewerkt. Benten heeft mij begeleid, geluisterd, oefeningen meegeven en mij ook de natuur in genomen en dat heeft heel veel deugd gedaan.
Dank zij haar luisteren en haar aanpak ben ik er stilletjes aan bovenop gekomen. Dank je wel om te luisteren, mij mee te nemen op een reis in de natuur." Ivonna, 58 jaar

Getuigenissen workshops

"Ik kwam op een moment dat ik moest deconnecteren van de digitale wereld... en ik werd totaal verrast.
De tuin is prachtig, ik was in een andere wereld. Dit is precies wat ik nodig had!
De ontdekking van wat de natuur ons te bieden heeft met botanische prints deed zot veel deugd."
Elise

Getuigenissen Inner Healing Touch

"Mijn ervaring van de sessie bij jou:

  • Het gesprek vooraf bracht me in de juiste sfeer, nl. dat het over diepe ontspanning zou gaan waarbij jouw ZIJN en handelen mij echt tot rust zou brengen waardoor ook jij terug in een diepere staat van ontspanning zou komen waardoor die wisselwerking positief op elkaar zou inwerken;
  • de lichte aanrakingen met je warme vingers/handen op voorhoofd en hartstreek werkten uiterst rustgevend en verbindend waardoor totale ontspanning zijn intrede deed; ik dacht bij mezelf "zo zou ik aangeraakt willen worden op mijn sterfbed"
  • ik begon zelf op mijn ademhaling te letten en steeds trager en diepen te ademen; het feit dat ik enkele minuten in slaap ben getreden, betekent alleszins dat de hoogste staat van rust werd bereikt;
  • het uurtje was ontzettend snel voorbij."

Frank

"Benten a réalisé 3 soins sur moi qui ont était bénéfique, j'ai senti une nette évolution entre et après chaque soin, j'ai eu un lâché prise dès le 1er soin ainsi qu'une sensation de resentir l'énergie circuler en moi, surtout au niveau de ma tête et mes pieds, ainsi que du bien être.
Le 3eme soin m'a presque endormie sur place. Les 3 soins m'ont procuré de la relaxation avec une sensation maternelle, des gestes très doux et relaxants, un peu comme une renaissance.
Au fur et à mesure des 3 soins je me suis sentie moins anxieuse, et cela m'a m'aidé à me concentrer sur mes propres besoins avant ceux des autres (ce qui n'était pas évident pour moi avant). J'ai retrouvé mon énergie, je suis moins fatiguée et mes pensées sont plus claires. Je suis apaisée au niveau de mon sommeil, j'ai retrouvé surtout un sommeil récupérateur.
Je recommande ce soin à toutes personnes qui se sentent épuisées et dépassées par le stress du quotidien car prendre soin de soit avant tout c'est savoir mieux prendre soin des autres par la suite.
Bonne continuation et merci pour ce retour aux sources." Adeline

"Le premier traitement a été pour moi une découverte d'un grand lâcher prise un peu comparable à la relaxation d'une séance de yoga. D'un traitement à l'autre, le niveau de relaxation a grandi. Des émotions positives sont apparues, un bien-être corporel, des douleurs musculaires et tendineuses disparues pendant le soin et quelques heures après. Les nuits qui ont suivi étaient sereines mais avec encore quelques réveils (sueurs nocturnes et gesticulations).
Tes gestes très doux et bienveillants relient le corps et le contiennent dans une seule entité. La position du fœtus en fin de soin donne également ce sentiment d être une entité complète prête à naître vers un mieux être !
J'ai toujours beaucoup de difficultés à rester sans bouger dans une même position mais pendant le traitement, je
n'éprouve aucune difficulté. Sauf au début du traitement ou le lâcher prise est un peu difficile. Des sensations pulsatives dans la tête qui disparaissent petit à petit. La notion du temps disparaît également !
Lors du 3 ème soin, des images de petits chiots de couleurs beiges sont apparues. J'ai le souvenir que ces petits chiens sortaient avec difficulté d'un endroit serrés… La nuit qui a suivi, j'ai revu également d'autres animaux (sortes de petites marmottes) de la même couleur mais je ne me souviens plus dans qu'elle conditions ils étaient. Mon niveau d'énergie après le 3 ème traitement a été excellent. J'ai jardiné jusqu'à la tombée du soleil, mis de l'ordre dans mes affaires, dans ma maison , dans ma tête !
Pour ma part, j ai l'intime conviction qu'il y a encore beaucoup de choses à faire sortir, à évacuer, à accepter aussi ! On ne peut changer le cours de la vie passée mais on peut repartir plus léger en se délaissant de ces blocages et traumatismes d'antan. Je conseillerais ces traitements aux personnes qui ont besoin et envie d'aller mieux dans leur corps, dans leur âme et dans leur mental." Cathérine

"J'ai eu l'occasion de vivre une séance de Inner Healing Touch le temps d'un petit après-midi. Je ne connaissais pas du tout cette pratique avant de l'expérimenter. De nature anxieux et très souvent dans le mental, cette séance m'a permis de me détendre et de me retrouver de manière complète avec mon MOI. Très professionnelle, Benten, explique clairement les choses et met en parfaite confiance durant ce moment. Il ne m'a pas fallu 10 minutes après le début de la séance pour ressentir mon corps complètement détendu et j'ai pu ressentir les bienfaits bien après durant les deux jours qui suivirent. Ce moment de « pause » intérieur m'a permis de me mettre à l'arrêt et j'ai pu faire le point entre certaines choses tracassantes et faire, également, le tri sur ce qui valait la peine d'être vécu dans mon quotidien. Je trouve que ce relâchement est fortement conseillé pour les personnes qui ont un mental qui travaille à du 200 à l'heure et il permet une remise au point primordial dans nos vies qui nous demande, malgré tout, d'être réactif à tout point de vue. Merci encore à Toi Benten et à bientôt pour une prochaine séance !" Bastien  

Getuigenis online cursus Creatief Dagboek met de seizoenen

"Hou je vast voor een avontuurlijke creatieve rit door je innerlijk landschap!
Benten loodst je op haar unieke zowel rustbrengende als inspirerende en aanstekelijke manier door opdrachten die nu eens licht en speels zijn en dan weer diepgaand en verrassend. Daarbij hoef je geen stress te hebben voor een eindresultaat, maar mag je leren genieten van het speels onderweg zijn in je eigen creativiteit die niets liever wil dan  voor jou te gaan stromen, aangemoedigd door opdrachten dicht bij de natuur (en dus jouw natuur)." Delphine