Blog

Waarom deze blog?

Het kriebelt om wat me aan het hart ligt te delen met de wereld en mensen te inspireren.

Veel leesplezier!

Wil je graag mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Zo weet je wanneer er een nieuwe blog verschijnt, blijf je op de hoogte van mijn evenementen in de natuur en stuur ik je maandelijks een oefening die je kan doen om meer rust en verbinding te voelen. Schrijf je hieronder in. 

Terwijl de bomen hun bladeren loslaten, volg ik blijkbaar hun voorbeeld. Want het is tijd.

Bosbaden, shinrin yoku in het Japans, betekent de tijd nemen om jezelf onder te dompelen in de atmosfeer van het bos en bij uitbreiding de natuur. Andere benamingen zijn: bostherapie, natuurtherapie of iets specifieker boomtherapie.

Terwijl ik dit schrijf lijkt het wel herfst in een zomerjurk.
Toch heeft het natte weer ook zijn charmes. De regen voegt iets toe: het geluid van de regendruppels, de intensere kleuren en ook de geuren zijn sterker aanwezig. De natuur krijgt een speciale sfeer, een extra dimensie als het ware, die er niet is wanneer het droog is....

Mijn hart maakte een spectaculaire salto waarmee ik zeker binnen zou geraken bij Cirque du Soleil toen ik het Vlaamse boek zag verschijnen met de titel: 'Natuur op doktersvoorschrift'. EINDELIJK komt er wat schot in de zaak! In België tenminste want in Japan onderzoeken ze dit al sinds de jaren 80 van vorige eeuw.