Over mij

Mijn missie

Waar je van houdt, daar draag je goed zorg voor.
Wij bevuilen ons nest (de aarde en al wat er op leeft en groeit) omdat we de verbinding ermee niet meer voelen. 
Door mensen mee te nemen in het bos en ze de schoonheid en kracht van de natuur te laten ervaren wil ik die liefde terug opwekken.
Gezondere en gelukkiger mensen leiden automatisch tot een gezondere aarde. Daar geloof ik rotsvast in en daar zet ik me voor in. Dit is een win-win voor mens en natuur.

Ook wil ik mensen die niet passen in de standaard een veilige plek geven. Dan heb ik het over mensen met de labels: ADHD, HSP, hoogbegaafdheid, ASS,...

Samen met de natuur schep ik een ruimte waar maskers afgezet kunnen worden en we ons goed kunnen voelen in ons vel. De natuur oordeelt niet.


Samenwerken met de natuur

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de gezondheidssector, eerst als herborist, dan als apotheker (UGent) was het voor mij duidelijk dat het huidige gezondheidssyteem niet werkt zoals het zou moeten. Steeds meer mensen worden lichamelijk en/of mentaal ziek. Dit strookt niet met de medische vooruitgang.

Ziekte is een business model: veel symptoombestrijding en weinig preventie. Wanneer het gaat om de behandeling van bijvoorbeeld hoge bloeddruk, komen er steeds meer pilletjes bij naarmate de tijd vordert. Ook het gebruik van slaap- en kalmeermiddelen en antidepressiva swingen de pan uit. Mijn onbehagen nam toe. Dit moest toch anders kunnen?

Voor alle duidelijkheid: de klassieke geneeskunst heeft zeker zijn plaats in het behandelen van acute infecties en voor bepaalde ingrepen. Maar voor de zogezegde 'chronische' aandoeningen, die eigenlijk hoofdzakelijk te wijten zijn aan levensstijl en onverwerkt trauma bestaan er volgens mij slimmere wegen naar genezing.

Gezondheid zie ik als een samenspel van fysieke, psychische, emotionele en sociale elementen. Ook wat iemand heeft meegemaakt in zijn leven speelt een belangrijke rol. Daarom zijn voeding, slaap, beweging, rust, zelfregulatie, traumawerk, contact met de natuur en verbinding met anderen van groot belang voor een goede gezondheid. Daarnaast is een gevoel van zingeving essentieel.

Dus besloot ik te gaan samenwerken met mijn eerste en grootste liefde: de natuur.


Shinrin yoku - bosbaden

Wanneer ik in de natuur vertoef, voel ik me écht geaccepteerd en kan ik ontspannen. Allerlei fysieke klachten nemen af en het wordt stil in mijn hoofd. Tegelijkertijd voel ik de creativiteit opborrelen en stromen de ideeën weer. 

Op mijn zoektocht naar een alternatieve manier om mensen gezond te krijgen en te houden kwam ik Shinrin Yoku tegen. Hoe meer ik erover las, hoe meer ik ervan overtuigd geraakte dat dit weg is die ik te bewandelen heb. Het antwoord ligt in de natuur. 

Natuur als medicijn

Ik las ook ergens: "het medicijn dat je aanbiedt, is het medicijn dat je zelf nodig hebt" en dat klopt helemaal. Mijn hyper brein is continu bezig, maar in de natuur kan ik tot rust komen en helen.

Sinds augustus 2022 kreeg ik na een lange lijdensweg de diagnose hoogbegaafdheid met hoogsensitiviteit. Wat een opluchting was dat!
Eindelijk begreep ik waarom ik nergens in paste en me steeds een alien voelde. Daarom dat ik er ook wil zijn voor neurodivergente personen, want ik weet hoe moeilijk het kan zijn om in deze wereld te leven en je goed in je vel te voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat we dankzij de natuur terug volledig mens kunnen worden en de juiste plaats innemen op deze wereldbol. Als deel van een ecosysteem.

Het is mijn droom dat een bewuste onderdompeling in de natuur, onder leiding van een gecertificeerde gids, zal voorgeschreven worden door artsen zoals in Japan en andere landen. Het zou helemaal mooi zijn indien het ook nog terugbetaald zou worden. 

Lifelong learner

Nu mijn vuur terug aangewakkerd was volgde ik opleidingen tot natuurgids, Forest Mind Instructor en Mindful Shinrin Yoku Guide en ook verschillende coach opleidingen: Life Coach, Burn-out Coach en Hoogsensitief Coach.

In 2021 volgde ik de 'inleiding tot de klinische psychoneuroimmunologie' bij Leo Pruimboom die me overtuigde dat onze huidige comfortabele manier van leven ook meespeelt in de achteruitgang van onze gezondheid.

In 2023 kwam ik de training 'jeugdtrauma' van Jan Bommerez tegen. Wat een eyeopener!
Alles wat ons heeft overweldigd en wat ons zenuwstelsel niet kon verwerken heeft vandaag nog een invloed op onze gezondheid. Ik vond eindelijk de ontbrekende puzzelstukjes en begreep ineens waarom ik tegen dezelfde dingen aanliep. Gelukkig kan je je zenuwstelsel hertrainen. 

Sinds juli 2023 beoefen ik ook de 'Inner Healing Touch' methodiek. Ik zocht een manier om aan trauma's te kunnen werken op een zachte, niet mentale manier.
Door middel van 19 zachte aanrakingen kan het lichaam zich ontspannen tot op zielsniveau - dus dieper dan louter lichamelijk of mentaal - en begint het zichzelf te herstellen. Want ons lichaam is tot veel in staat, als we het de kans geven. En veilige aanraking is zo nodig tegenwoordig. 

Creatieve vogel

Het bloed gaat waar het niet kruipen kan en heel spontaan kwam het creatieve opnieuw mijn bedrijf binnensluipen. In een vorig leven was ik animatiefilmer en ik ben geboren met een kleurpotlood in de hand. Vandaar dat ik nu ook creatieve workshops aanbied op aanvraag. 

Schoonheid is 1 van mijn kernwaarden. Het is dus ook mijn missie om de wereld een stukje mooier en vreugdevoller te maken. Wij zijn allemaal creatieve wezens die gemaakt zijn om in verbinding te leven. Een uitdaging in de moderne maatschappij. 

Wil je mij en mijn werk leren kennen dan is een bosbad een goede instap. Check de agenda of mail me voor een afspraak.

Wil je graag eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt dan kan je mijn blog lezen of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief (zie onderaan).

May the Forest be with you!


Be the change you want to see in the world. Gandhi

Klaar om te ontspannen en te helen in de natuur? Boek dan nu je eigen bosbad.

Wil je graag mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ( rond de 11de en de 22ste van de maand) ontvangen? Zo blijf je op de hoogte van mijn evenementen en stuur ik je maandelijks een oefening die je kan doen in de natuur om meer rust en verbinding te voelen. Schrijf je hieronder in.