Ontspannen op zielsniveau met behulp van de Inner Healing Touch methode

19-07-2023

Wat is helen?

Healing of helen betekent: terug heel worden; het herstellen van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Ontspanning op zielsniveau verwijst naar een diep gevoel van kalmte, vrede en tevredenheid dat verder gaat dan alleen fysieke of mentale ontspanning. Een gevoel van in harmonie zijn. Het gaat om het loslaten van zorgen, angsten en externe druk.
Dit niveau van ontspanning gaat verder dan oppervlakkige stressverlichting en duikt in een diepere staat van welzijn.

Wij zijn voelende wezens

Ons lichaam is gemaakt om alle – de leuke én de onaangename - emoties en gevoelens te ervaren en te doorvoelen! Want gevoelens en emoties vertellen ons namelijk iets over onszelf en onze behoeften.
We moeten gewoon leren surfen. Meesurfen op de golf van een emotie, erbij aanwezig blijven zonder er door overspoeld te worden. En hun boodschap leren begrijpen, want jammer genoeg krijgen we dit niet aangeleerd op school.

Onderdrukte emoties gaan niet weg maar zetten zich vast in het lichaam en veroorzaken op langere termijn allerlei klachten. Het bekendste voorbeeld is onderdrukte woede die rugklachten veroorzaakt.

Door heel diep te ontspannen kunnen opgeslagen emoties en gevoelens vrijkomen die we dan kunnen verwerken doordat we volledig in ons lichaam aanwezig zijn. We leren vertrouwen op de intelligentie van het lichaam, dat precies weet wat er op elk moment nodig is. Door te ontspannen op zielsniveau kan ons lichaam terug heel worden.

Waarom ik kan helpen

Toen ik het eerst over de methodiek las, wist ik direct: "dit moet ik gaan doen!" Ik zocht al een tijdje naar een manier om mensen te helpen op een lichamelijke manier, zonder te veel blabla. 
Ik schreef me direct in voor de training, ook al moest ik ervoor naar het noorden reizen. Het was absoluut de moeite waard.

Als Inner Healing Touch Practitioner werd ik getraind om bij mezelf te blijven en te handelen vanuit ontspanning, zonder verwachtingen. Zo kan jij ook in jezelf gaan en op een veilige manier ontspannen en ontvouwen.

Ik probeer jou niet te fixen, maar geef ruimte aan de wijsheid van je lichaam zodat je kan stoppen met vasthouden wat niet meer nuttig is en energie kost. Doordat ik in een meditatieve staat ga, kan jij ook diep ontspannen. Het is een wisselwerking, we doen dit samen.

De kracht van veilige aanraking

Aanraking is onze eerste taal. Als dit op een veilige manier gebeurt kan ons zenuwstelsel tot rust komen en voelen we ons gekoesterd. We gaan terug leven in plaats van te overleven.
Iemand op een eerbare manier aanraken opent een veilige ruimte, want er wordt niet alleen fysiek aangeraakt maar ook energetisch.

Een Inner Healing touch sessie bestaat uit 19 lichte aanrakingen, elk met hun eigen energie. Elke touch of aanraking herinnert ons lichaam aan die energie. Het lichaam weet wat te doen.

Verschil met andere methoden zoals reiki

Je vraagt je misschien af wat het verschil is met andere methoden zoals reiki. Zelf ben ik ook geschoold in reiki en ik kan uit ervaring zeggen dat de Inner Healing Touch methode - voor mij - veel sneller en dieper werkt. Probeer het vooral zelf eens uit. 

Waarom een traject?

Tijdens een eerste sessie lukt het meestal niet om al diep te ontspannen, omdat het nieuw en misschien zelfs een beetje spannend is. De tweede keer weet je al wat er zal gebeuren en kan je helemaal ontspannen.
Het doorbreken van patronen vraagt om herhaling: bij elke sessie ontspant het lichaam zich dieper en dieper. Tussen elke sessie zitten 3 à 4 weken want het lichaam heeft tijd nodig om te integreren: je kan de vlinder niet uit de cocon halen. Langer dan 4 weken tussen laten heeft weinig zin, dan verlies je het stapeleffect van de opeenvolgende sessies.

Oorsprong van de methodiek

De Inner Healing Touch methode is ontwikkeld na 25 jaar kennis en ervaring door Judith Bruin van sacredsex.nl.

Tot slot ook nog belangrijk om te vermelden: de aanrakingen zijn niet seksueel en gebeuren op bedekte huid.

Je kan een losse sessie boeken om het eens te ervaren.  Contacteer me om een afspraak te maken.