Heel je Natuur

09-12-2023

Het jaar waarin mijn bedrijf 'Heel je Natuur' het licht zag loopt op zijn einde. En wat een jaar!

Een met momenten van rouw en momenten om te vieren.

Mijn missie

In 'Heel je Natuur' zit mijn missie mooi samengevat:

  • 'helen', genezen dankzij de natuur; er is voldoende wetenschappelijk bewijs die dit ondersteunt.
  • het wijst eveneens op het activeren van ons zelfgenezend vermogen wanneer we diep ontspannen
  • 'heel' betekent ook 'helemaal' en dat betekent voor mij een holistische aanpak: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel als sociaal naar een persoon kijken
  • 'Heel je Natuur' verwijst naar ons diepste zelf ('het zit in mijn natuur, in mijn aard') maar ook naar de natuur waar deel van uitmaken; de relatie met de natuur die geheeld mag worden

Wanneer we onze relatie herstellen met de natuur, gaan we ook beter zorg dragen voor de aarde en al haar levende wezens. Dit is hard nodig.

Dit is mijn poging om het beter te doen. Mijn bijdrage aan een mooiere, vredevollere wereld.

De systemen werken niet meer

En dit is mijn antwoord op het huidige gezondheidssysteem (of beter gezegd ziektesysteem) waar:

  • voornamelijk symptomatisch behandeld wordt
  • veel te weinig aan preventie wordt gedaan
  • zowel de farma- als de voedingsindustrie in hetzelfde bedje ziek zijn
  • gezonde voeding veel duurder is dan junkfood; het gezonde voedsel nog maar weinig voedingsstoffen bevat wegens gekweekt op uitgeputte bodems en hydroculturen, te vroeg geoogst en te lang bewaard, pesticiden, microplastics en bestraling; de winkels grotendeels gevuld zijn met junk
  • mensen gestimuleerd worden om te vluchten in scrollen, Netflixen, drinken, (vr)eten en shoppen om de leegte in zichzelf op te vullen
  • je als hulpverlener niet meer de tijd kan nemen om mensen echt te helpen

Rouwen

Ik rouw omdat het niet loopt zoals ik gehoopt had. De meeste mensen worden diep geraakt tijdens het bosbaden en ik krijg prachtige reviews, maar ze komen niet terug. Waarom niet?

Is het omdat het makkelijker en goedkoper is om te blijven vluchten? Op korte termijn misschien wel…
Zijn ze ervan overtuigd dat het alleen ook wel lukt? Ja het lukt. Maar ga je evenveel tijd nemen en ga je even diep gaan? De kans is klein. Ook mis je de sociale verbinding die toch belangrijk is voor ons als mens.

Bosbaden is iets wat je maandelijks en zelfs liefst wekelijks doet, net zoals je naar de yoga of sportzaal gaat. Tijdens het bosbaden komen alle niveaus van mens-zijn aan bod en kunnen we het stressniveau terug naar beneden brengen. Dat is zo nodig in deze wereld waar ons zenuwstelsel continu gebombardeerd wordt met prikkels.

Want waarom zijn zoveel mensen ziek en chronisch vermoeid terwijl de geneeskunde en de technologische vooruitgang hoge toppen scheert? Het klopt niet.

Ik rouw omdat ik ergens voel dat ik gefaald heb… of ben ik misschien gewoon te vroeg met mijn oplossing?

Ik heb me dit jaar erg eenzaam gevoeld en heb dan ook aan den lijve mogen ondervinden wat het effect daarvan is op mijn immuunsysteem. Verkoudheid nummer 2 is een feit op een maand tijd.
Dit speelt mee in mijn beslissing om een deeltijdse job te zoeken.
Als eerder introverte persoon ben ik graag alleen, maar trop is teveel.

Vreugdevuur

Ik vier wat ik poten heb gezet: bosbaden en creatieve workshops met de natuur waarbij mijn hart straalt als ik zie hoe blij de deelnemers ervan worden.

Ik voel me vereerd dat ik als Inner Healing Touch Practitioner mensen mag begeleiden naar diepe ontspanning op zielsniveau, waardoor hun wonden kunnen helen op een zachte manier.

Ik amuseer me te pletter bij het maken van de online cursus 'creatief dagboek' in lijn met de seizoenen en vind het fantastisch te horen dat de deelnemers dat ook doen.

Ik ben trots op de creatie van mijn kaartenspel 'natuurverbinding', wetende dat het mensen helpt wanneer ze solo het bos in trekken.

Ik ben blij omdat ik zoveel dingen geleerd heb: het maken van een website, blog en nieuwsbrief. En ja, er is nog veel te leren wat betreft marketing & sales, maar Rome is ook niet op 1 dag gebouwd.

Al bij al ben ik tevreden van het voorbije jaar. Ik heb het geduld om Heel je Natuur traag en duurzaam te laten groeien.

Waar heb jij gefaald en wat heb je te vieren? Deel het hier met mij, ik luister graag!