Inner Healing Touch

De kracht van veilige aanrakingen

Aanraking is onze eerste taal. Als dit op een veilige manier gebeurt kan ons zenuwstelsel tot rust komen en voelen we ons gekoesterd. We gaan terug leven in plaats van te overleven.

Iemand op een eerbare manier aanraken opent een veilige ruimte, want er wordt niet alleen fysiek aangeraakt maar ook energetisch.

De Inner Healing touch methode bestaat uit 19 lichte aanrakingen, elk met hun eigen energie. Elke touch of aanraking herinnert ons lichaam aan die energie en zet iets in beweging, omdat je lichaam op celniveau alles onthoudt wat je hebt meegemaakt. 

Tijdens een sessie worden vastgehouden emoties op een zachte manier losgemaakt door de diepe ontspanning.
Er wordt maar zoveel losgemaakt als waar jij klaar voor bent. Er is geen gevaar voor hertraumatisatie.

Wij zijn voelende wezens

Ons lichaam is gemaakt om alle – de leuke én de onaangename - emoties en gevoelens te ervaren en te doorvoelen! Want gevoelens en emoties vertellen ons namelijk iets over onszelf en onze behoeften.
We moeten gewoon leren surfen. Meesurfen op de golf van een emotie en erbij aanwezig blijven zonder er door overspoeld te worden. Ook hun boodschap leren begrijpen, want jammer genoeg krijgen we dit niet aangeleerd op school.

Velen van ons hebben geleerd dat we onze emoties niet mogen uiten. Soms konden we ze ook niet uiten omdat het niet veilig was.

Onderdrukte emoties gaan niet weg maar zetten zich vast in het lichaam als spanning en veroorzaken op langere termijn allerlei klachten. Het bekendste voorbeeld is onderdrukte woede die rugklachten kan veroorzaken.

Door heel diep te ontspannen kunnen opgeslagen emoties en gevoelens vrijkomen die we dan kunnen verwerken doordat we volledig in ons lichaam aanwezig zijn. We leren vertrouwen op de intelligentie van het lichaam, dat precies weet wat er op elk moment nodig is. Je lichaam is heel wijs: er zal nooit iets naar boven komen wat jij op dat moment niet aankan.

Door te ontspannen op zielsniveau kan ons lichaam terug heel worden.

Waow

Toen ik het eerst over de methodiek las, wist ik direct: "dit moet ik gaan doen!" Ik zocht al een tijdje naar een manier om mensen te helpen op een lichamelijke manier, dus zonder in het mentale te blijven hangen.
Ik schreef me direct in voor de training, ook al moest ik ervoor naar het noorden reizen. Het was absoluut de moeite waard.

Als Inner Healing Touch Practitioner werd ik getraind om bij mezelf te blijven en te handelen vanuit het midden, zonder verwachtingen. Zo kan de persoon die ontvangt ook in zichzelf gaan en op een veilige manier ontspannen en ontvouwen.

Verschil met andere methoden zoals reiki

Je vraagt je misschien af wat het verschil is met andere methoden zoals reiki. Zelf ben ik ook geschoold in reiki en ik kan uit ervaring zeggen dat de Inner Healing Touch methode - voor mij - veel sneller en dieper werkt. 

Oorsprong van de methodiek

De Inner Healing Touch methode is ontwikkeld na 25 jaar kennis en ervaring door Judith Bruin van sacredsex.nl.

Tot slot ook nog belangrijk om te vermelden: de aanrakingen zijn niet seksueel en gebeuren op bedekte huid (behalve het hoofd en de handen).

Hoe kom je naar een sessie:

  • Eet slechts een lichte maaltijd en laat minstens 2 uur passeren voor je naar een sessie komt
  • Vermijd alcohol en andere drugs (dus ook sigaretten)
  • Drink voldoende water
  • Draag dunne bedekkende kledij (geen jeans, jurk of rok): een lange legging en T-shirt met lange mouwen is ideaal; voor de dames: graag een topje ipv een BH
  • Breng sokken mee en je favoriete dekentje

Verloop van een sessie:

  • check-in van ongeveer een kwartier
  • Inner Healing Touch behandeling van ongeveer een uur
  • terug wakker worden door een zintuigenwandeling in de tuin gedurende ongeveer een kwartier